Oziq-ovqatdan
zaharlanish – bu inson salomatligiga salbiy ta’sir ko‘rsatadigan va turli
sabablarga ko‘ra yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan holat. Oziq-ovqatdan
zaharlanish odatda zararlangan oziq-ovqat orqali organizmga
bakteriyalar, viruslar, parazitlar yoki toksinlarni kirishi natijasida
yuzaga keladi. Bu holat insonning barcha organ va sistemalariga ta’sir qiladi.
Sanepidqo‘mita
Farg‘ona viloyat boshqarmasi mutaxassislari tomonidan Farg‘ona davlat
universiteti talabalari o‘rtasida tashkil etilgan uchrashuvda oziq-ovqat
mahsulotlaridan zaharlanishning belgilari, tashxisi, tasnifi, davolash va oldini
olish bo‘yicha amalga oshirish kerak bo`lgan chora-tadbirlar haqida so‘z bordi.
Talabalar
tomonidan berilgan savollarga mutaxassislar javobi tinglandi.
Sanepidqo`mita
Axborot xizmati
@sanepidcommittee